با پیام سرپرست حجاج ایرانی برگزار شد،
همایش روحانیون، معین و معینههای اهل سنت در مکه مکرمه
سرپرست حجاج ایرانی درپیامی به همایش روحانیون، معین و معینههای اهل سنت در مکه مکرمه از آنها خواست از همزیستی در منا و عرفات برای تألیف قلوب و تقویت وحدت اسلامی استفاده کنند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، همایش روحانیون، معین و معینههای اهل سنت، امروز (14 تیرماه) با پیام تصویری حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت درهتل بلدالطیب مکه مکرمه برگزار شد.
سرپرست حجاج ایرانی در این پیام ابتدا به مسئولیت سنگین روحانیون کاروان ها در هدایت زائران اشاره کرد و لزوم توجه به اعمال حجاج در ایام تشریق را یادآور شد. نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت همکاری و همدلی مدیرکاروان و خادمان فرهنگی را در کلیه مراحل اعمال حج تمتع ضروری خواند و توصیه کرد که برخی از مفاهیم و مضامین دعای عرفه برای زائران شرح داده شود. وی تصریح کرد: حج، مظهر اتحاد امت اسلامی است و از همزیستی در منا و عرفات می توان برای تألیف قلوب و مأنوس شدن با مسلمانان استفاده کرد.
حجتالاسلام والمسلمین نواب با اشاره به استقرار زائران ایرانی در شب نهم ذیحجه در عرفات، عنوان کرد: در این ایام خوب است برنامههای معنوی همانند مراسم دعا، تلاوت قرآن و اقامه نماز جماعت با مشورت روحانیون مجموعه ها اجرا شود. وی افزود: با توجه به فشردگی اعمال و اضطراب برخی از حجاج، ایجاد فضای آرامشبخش و دوری از دلهره و تنش در این سرزمین توصیه میشود.
در ادامه این همایش حجتالاسلام هادی اکبری، مدیرامور اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری با بیان اینکه روحانیون وظیفه خدمتگزاری به میهمانان بیتالله الحرام را بر عهده دارند، گفت: الحمدلله عملیات حج تاکنون با تلاشهای شما عزیزان و دست اندرکاران اجرایی با موفقیت به پیش رفته است. وی تبلیغ در سفر را کاری دشوار توصیف کرد و افزود: برای مبلغ دینی ویژگیهایی در قرآن و سنت رسول اکرم(ص) بیان شده است نخست اینکه مبلغ باید اهل بصیرت و علم باشد. به تعبیر قرآن کریم «ادْعُو إِلَى اللَّهِ عَلَى بَصِیرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِی».
مدیرامور اهل سنت بعثه با بیان اینکه ویژگی مهربانی پیامبر اکرم(ص) در آیات مختلفی از قرآن کریم برجسته شده است، گفت: آن حضرت با رفتار و منش خود موجب جذب مردم به دین اسلام شدند.
وی افزود: ویژگی های دیگر مبلغ پارسایی، با مردم بودن و تواضع است. رسول اکرم(ص) در تمام شئون اجتماعی به گونهای با مردم زیست که گاهی اوقات شناخته نمیشد.اسماعیل زهی، امام جمعه خاش دیگر سخنران این مراسم بود که به جایگاه مبلغان دینی در قرآن کریم اشاره و اظهار کرد: این جایگاه ویژه نیاز به تعلیم و تربیت مبلغان توانمند دارد.وی گفت: یک مبلغ دینی تمام وظیفهاش را باید در سه وجه شناختی، عاطفی و رفتاری مورد ارزیابی قرار دهد و پایه حرکت مبلغ برخورداری از بصیرت است.
امام جمعه خاش بر لزوم توجه به انجام صحیح اعمال حج تمتع و وحدت رویه در ارائه اطلاعات به حجاج تاکید کرد و گفت: زائر باید به فکر اعمال باشد و ذهن و فکر او نباید به افکار اختلافی مشغول شود. توصیه به صبر در انجام اعمال در این هوای گرم از وظائف روحانی کاروان است. حج یک مدرسه سیار و معلم آن روحانی کاروان است. رساندن زائر به مرحله آرامش و توصیه به تلاوت قرآن و همراهی با دیگر زائران نیز وظیفه مبلغ کاروان است.
در ادامه این همایش کلیپی از سخنان رهبر معظم انقلاب با کارگزاران حج سال 1401 در خصوص اهمیت تبلیغ در حج پخش شد.
در ادامه شیخ محمد انصاری، عضو شورای افتای اهل سنت به سخنرانی پرداخت. وی گفت: درکاروانها اگرهرکسی بخواهد فتوایی بدهد، قطعاً حجاج دچار سردرگمی میشوند. دراین سرزمین تابع جمع هستیم و اگر کسی از من سؤالی بپرسد باید با آن جمع هماهنگ باشم. به ویژه در بعثه که شورای افتا تشکیل شده و باید مورد توجه روحانیون قرار گیرد.
وی سپس به طرح 19 پرسش و پاسخ فقهی در ایام تشریق پرداخت که بر اساس فقه شافعی و حنبلی تهیه شده است. در ادامه علمای حاضر در این جلسه دیدگاه و سؤالات خود را درباره فتاوای مطرح شده بیان کردند.
در پایان این همایش، حجتالاسلام محمدصادق عربنیا، رابط اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری به ارزیابی های انجام شده از فعالیت کاروانها و مجموعهها اشاره کرد و عملکرد صورت گرفته تاکنون را مطلوب دانست.
وی گفت: روحانیون کاروانها بیش از برنامه موظف برای زائران وقت گذاشته اند، البته برخی کاروانها نیز باید جلسات شورای برنامهریزی و فرهنگی را سریعتر برگزار کنند.