هفتمین مدرسه تخصصی حج کشور افتتاح شد
به گزارش خبرگزاری مدیریت اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری مدرسه تخصصی حج ویژه استان های فارس و بوشهر در گله دار افتتاح شد.
به همت بعثه مقام معظم رهبری در امور اهل سنت، مدرسه تخصصی حج ویژه استان های فارس و بوشهر صبح روز یکشنبه، 17 اردیبهشت ماه 1402، در شهر گله دار افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری مدیریت اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری، مدرسه تخصصی حج ویژه استان های فارس و بوشهر با حضور آیت الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، حجت الاسلام و المسلمین کاظم لطفیان دبیر شورای نمایندگان ولی فقیه در مناطق قومی، حجت الاسلام اکبری مدیر بعثه مقام معظم رهبری در امور اهل سنت، حجت الاسلام رکن الدینی معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری، حجت الاسلام یمینی مدیر مرکز اسلامی بوشهر، حجت الاسلام مدیح مدیر مرکز اسلامی فارس، دکتر سیدحامد موسوی مشاور دبیر شورای نمایندگان ولی فقیه در مناطق قومی، حجت اسلام موسوی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس، آقای منصور آبادی مدیر بعثه مقام معظم رهبری در استان فارس، محبی مدیر سازمان حج و زیارت استان بوشهر، ائمه جمعه و جماعت اهل سنت و دیگر مسئولان دو استان و مدیران کاروان های حج و زیارت استان های فارس و بوشهر در گله دار افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری مدیریت اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری در ابتدای این مراسم شیخ مصطفی نوری امام جمعه اهل سنت گلهدار در این مراسم اظهار داشت: پیامبر در بدو ورودشان به مکه مکرمه دستور طواف کعبه را دادند تا شوکت، عزت و اقتدار مسلمانان را به مشرکان مکه نشان دهند. وی تصریح کرد: همه زیر پرچم سه رنگ کشورمان، یکرنگ و یکصدا، وقتی در کنار هم در ایام حج حاضر میشویم نشانه شوکت، عظمت و اقتدار کشور ماست.
و در ادامه این مراسم حجتالاسلام و المسلمین محمد گنجی امام جمعه اهل تشیع گلهدار خاطرنشان کرد: مردمان شهر ما (فال، اسیر و گلهدار) از قدوم عالمان دین در این منطقه افتخار میکنند.
حجتالاسلام و المسلمین کاظم لطفیان، دبیر شورای نمایندگان ولی فقیه در مناطق قومی و دبیر شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور در این مراسم اظهار داشت: اندیشه وحدت، سومین واژه پرتکرار در سخنان مقام معظم رهبری است.
وی تصریح کرد: مدتهاست که شاهد تلاش بیوقفه حجتالاسلام اکبری، مدیر اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری و سایر دوستان برای افتتاح مدرسه تخصصی حج در این منطقه هستیم.
دبیر شورای نمایندگان ولی فقیه در مناطق قومی در مورد عظمت حج گفت: حج، آغاز سیر و سلوکی است که با یک نگاه شروع میشود و به بسط اندیشه توحیدی بشریت منتهی میشود و جان بشریت را زندگی تازه و تحول ویژهای میبخشد.
حجتالاسلام لطفیان خاطرنشان کرد: حج، مظهر معرفت، تطهیر و تسلیم است و جایگاهی است که انسان را به مقام صلاحیت و در نهایت به مقام امامت میرساند.
وی افزود: حج، جایگاه ناب و نورانیای است که از یک هجرت شروع میشود و با سرعت ادامه پیدا میکند و با سبقت، لذت زندگی انسان را دوچندان میکند و در نهایت به این ختم میشود که ما از خداوند متعال تقاضا میکنیم “و جعلنا للمتقین اماما”؛ انسان را به پیشوایی، آن هم به پیشوایی جامعه متقین برساند.
دبیر شورای نمایندگان ولی فقیه در مناطق قومی تصریح کرد: حج، پایگاهی است که در آن اندیشه امت، امامت، وحدت و خیرخواهی تجلی پیدا میکند و همه اینها مبانی قرآنی دارد.
دبیر شورای نمایندگان ولی فقیه در مناطق قومی خاطرنشان کرد: حج، عبادتی است که هم در آن اسلامِ عبادت، اسلامِ جماعت و اسلامِ سیاست و از همه مهمتر اسلام هویت را باید جستوجو کرد و جمهوری اسلامی به دنبال حجی است که همه اینها در آن تحقق پیدا کند، یعنی عبادت باشد و جماعتی که لرزه بر اندام دشمنان دنیای اسلام بیندازد و سیاست باشد و از همه مهمتر هویت یکپارچه امت اسلامی را ترسیم کند.
حجتالاسلام لطفیان در پایان گفت: ما در مجموعه شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت، مجموعه مراکز تخصصی که سطوح عالی را برای طلاب و فضلای حوزههای علمیه اهل سنت آموزش داده است را تدوین کردهایم، امیدواریم در این منطقه هم با تلاش مدیر و همکاران مرکز اسلامی فارس این مرکز تخصصی افتتاح شود.
وی تصریح کرد: این آمادگی را داریم که با کمک شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت یکی از رشتههایی که در مراکز تخصصی کشور برای طلبهها تالیف میکنیم، رشته تخصصی حج باشد که هم سطح ۳ و هم در آینده سطح ۴ را برای طلاب و فضلا آموزش دهیم؛ ما هم آمادگی تدوین سرفصلها را داریم و هم تصویب این رشته به عنوان یکی از رشتههای تخصصی مراکز تخصصی کشور تا نویدبخش یک حرکت علمیِ جامع برای تربیت فضلایی باشیم که میخواهند مدیریت معنوی حج را عهدهدار شوند.
حجتالاسلام و المسلمین هادی اکبری مدیر بعثه مقام معظم رهبری در امور اهل سنت کشور در این مراسم اظهار داشت: حج به معنی وحدت است.
وی افزود: تبلور وحدتِ امت اسلامی در حج نمایان میشود و امیدواریم مدارس حج در استانها هم نمادی از وحدت امت اسلامی باشند.
وی افزود : وظیفه و کارکرد اصلی این مدارس، تربیت طبقهای از روحانیون عالِم، توانمند، دلسوز، بابصیرت و انقلابی برای پاسخگویی به مسائل زائران و رهبری کاروانهایِ ایرانِ اسلامی در سرزمین وحی به عنوان کاروانهای الگو در جهان است را داشته باشد.
حجتالاسلام اکبری تصریح کرد: اخلاق، شرط وجود حج است و حاجی زمانی حجش مورد قبول است که مقید به اخلاق باشد، اگر نباشد حجش پذیرفته نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: مدارس حج باید اخلاق و معنویت را در بین زائران ترویج کنند و روحانیونی تربیت کنند که وقتی برای زائر صحبت میکنند حرفشان به جان زائر بنشیند. اگر حج نتواند برای زائر تحولِ روحی به وجود آورد مقصر اصلی خادم فرهنگی و مدارس حج هستند.
وی افزود: مدارس حج باید به صورت فعال و پرنشاط در این مسیر تلاش کنند. وی تصریح کرد: امسال در ۱۱ استان کشور، کاروان اهل سنت داریم، یک کاروان هم به صورت مشترک از استان گیلان داریم؛ در کل، امسال تعداد زائران اهل سنت کشور نزدیک به ۱۰ هزار نفر است.
مدیر بعثه مقام معظم رهبری در امور اهل سنت خاطرنشان کرد: همیشه حضور زائران ایرانی در سرزمین وحی الگو بوده است، زائران در عین برادری و اخوت در آنجا حضور پیدا کردهاند و شیعه و سنی در کنار هم معاشرت و زندگی میکنند.
حجتالاسلام و المسلمین سید حسین رکنالدینی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در این مراسم با تشکر از دستاندرکاران مدرسه حج در منطقه اظهار داشت: مدرسه تخصصی حج یک هدف اساسی دارد و آن هم آموزش عالمان فرهنگی و به روزرسانی خادمان فرهنگی است. وی تصریح کرد: امروز، شاهدیم که سطح انتظار زائران خانه خدا به شدت ارتقا پیدا کرده است و نیازهایشان متنوع و زیاد است.
معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: خادم فرهنگی و روحانی کاروانی که زائر را همراهی میکند، آن زائر انتظار دارد کلیه نیازهایش را از طریق روحانی حج برطرف شود. این نیازها فقط در آشنایی با مناسک و اعمال حج که مهم است خلاصه نمیشود، بلکه علاوه بر آن زائر نیازهای فرهنگی، معنوی، معرفتی و سیاسی دارد که باید توسط روحانی حج به روز و آگاه شود. وی تصریح کرد: خروجی مدرسه حج باید به گونهای باشد که شاهد رضایت صد در صدی زائران خانه خدا باشیم که از قِبَل تلاش معنوی، علمی و فرهنگی خادمان فرهنگی محقق خواهد شد. معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری اظهار داشت: فلسفه تاسیس مدرسه حج این است که روحانیون، با جدیت و تلاش با سرفصلهای جدید در حوزههای مختلف خود را به روزرسانی کنند و آماده پاسخگویی به نیازهای واقعی زائران خانه خدا باشند.
شیخ سید محمدیوسف وخشوری رئیس هیات فتوای اهل سنت جنوب کشور در این مراسم اظهار داشت: از عنایت ویژه دفتر مقام معظم رهبری و دستاندرکاران حج و زیارت در این دفتر جهت هرچه بهتر مدیریت کردن زائران و حجاج بیتالله الحرام تشکر میکنم.
وی تصریح کرد: خدمتگزاری به حجاج و زائران یک شرف است و امیدواریم بتوانیم در این مسیر در کنار هم باشیم و دلهایمان به سمت هم معطوف شود.
رئیس هیات فتوای اهل سنت جنوب کشور افزود: امیدواریم در پرتوی چنین نشستهایی دلهای ما روز به روز همسوتر و همراهتر شود.
آیتالله لطفالله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در این مراسم اظهار داشت: امیدواریم حرکت ارزشمندی که شروع شده است به نتایج مطلوب خود هم برسد.
وی تصریح کرد: باید ارتباط بین امت اسلامی را تقویت کنیم. نماینده ولی فقیه در استان فارس خاطرنشان کرد: ملاک این نیست که در چه مرز سیاسی هستیم، بلکه ملاکهای دقیقتر و عمیقتر از این هم وجود دارد.
آیتالله دژکام اطهار داشت: چهار معیار را باید در مدارس حج رعایت کنیم خردورزی، معنویت، دینداری و علمدوستی.این چهار ویژگی ربطی به شیعه و سنی ندارد، بلکه برای ایرانیهاست؛ باید تلاش کنیم که ایران را عزتمند و آبروی ایرانی را در حج حفظ کنیم.