نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی:
اهل سنت ایران در سرزمین وحی به روشنگری می پردازند
نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی از زائران اهل سنت ایران که «با شور و اشتیاق فراوان در سرزمین وحی هم به عبادت می پردازند و هم روشنگری می کنند»، قدردانی کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین «سیدعبدالفتاح نواب» امروز سه شنبه در همایش سراسری زائرین کاروانهای اهل سنت در مکه مکرمه گفت:« ما گزارشهای فراوان از روشنگری هایی داریم که برادران اهل سنت هموطن ما برای زدودن تهمتهایی که دشمنان در مورد ایران و شیعه راه می اندازند تا مناسبات شیعه و سنی را بر هم بزنند، انجام می دهند.»
وی افزود:«اهل سنت ایران حقایق را برای حجاج دیگر کشورها بیان می کنند و می گویند ما سالهاست در کنار برادران شیعه خود زندگی می کنیم و با آنها ارتباط و داد و ستد داریم. این مطالبی که علیه آنها و در باره اختلافات شیعه و سنی مطرح می شود، اصلا صحت ندارد.»
نماینده ولی فقیه تصریح کرد: ثواب این روشنگری کمتر از حج نیست.
آقای نواب همچنین با اشاره به شعار حج در سال جاری با عنوان «حج؛ خودسازی، اخوت دینی و تمدن اسلامی» اظهارداشت: خودسازی زمینه درک اخوت دینی و اخوت و برادری دینی نیز زمینه ساز تمدن اسلامی است زیرا دستیابی به چنین تمدنی بدون خودسازی امکان ندارد.
وی افزود: برای تحقق این شعار و ایجاد تمدن نوین اسلامی، باید حج ابراهیمی مورد نظر امام خمینی (ره) را بشناسیم و به آن عمل کنیم.
نماینده ولی فقیه با اشاره به آیاتی از سوره بقره و سوره ابراهیم در قرآن کریم تصریح کرد: حج ابراهیمی یک عبادت صرف نیست بلکه چارچوب و دورنمایی برای ایجاد یک تمدن ارزشمند است.
سرپرست حجاج ایرانی یادآور شد: هیچ دینی در جهان، مناسکی شبیه حج ندارد که در آن، در یک زمان و مکان واحد، همه پیروانش از سراسر دنیا جمع شوند، لباس احرام بپوشند و برنامه های دقیق عبادی انجام دهند.
وی گفت: روح حج بیانگر یک برنامه دقیق و منسجم برای همگرایی همه مسلمانان از هر گروه، مذهب و قوم و قبیله در دنیا است تا در نتیجه آن، اخوت دینی و تمدن اسلامی ایجاد شود.
آقای نواب در مجموع نتیجه گرفت که روح حج، یک عبادت و پرستش فردی نیست بلکه در همه ابعاد آن، به جمع، همگرایی و هم اندیشی به منظور پی ریزی یک تمدن و آینده درخشان توجه شده است.
«علی رضا رشیدیان» رییس سازمان حج و زیارت نیز در این همایش، پیروان واقعی دین اسلام را کسانی خواند که اهل منطق، علم، محبت ، تعامل و گفت و گو هستند.
وی افزود: استعمارگران و دشمنان اسلام از چند قرن پیش تلاش کرده اند به بهانه های مختلف بین مسلمانان کینه و دشمنی ایجاد کنند و آنها را از یکدیگر دور سازند تا راه برای تحقق اهداف شوم آنها جهت استعمار و استثمار باز شود.
رشیدیان تصریح کرد: حج جایی است که باید از آن، پیام وحدت مسلمانان و اتحاد، همدلی و برادری آنها را به همه جهانیان اعلام کنیم.
رییس سازمان حج و زیارت، هزاره سوم را دوره افول ابرقدرتها و مکاتب غربی و دوره گرایش همه انسانها به سوی معنویت دانست و گفت: ما باید در این دوران جدید، پیام اسلام و ارزشهای اخلاقی و انسانی آن را به گوش انسانهای تشنه معنویت برسانیم.
وی همچنین با تشریح اقدامات انجام گرفته برای زائران حج تمتع گفت که سازمان حج و زیارت تلاش کرده است تا در سال جاری، زمینه عزت، کرامت و سربلندی هر چه بیشتر حجاج ایرانی در سرزمین وحی فراهم شود و آنها مناسک خود را بخوبی انجام دهند.
مولوی «اسحاق مدنی» نایب رییس مجمع تقریب مذاهب اسلامی نیز در این همایش، خطبه پیامبر اکرم (ص) در حجه الوداع را «منشور اسلام» خواند و گفت که حضرت محمد (ص) در این خطبه، نقشه و برنامه اسلام برای ایجاد تمدن را برای همیشه به صورت هدفمند و قانونمند بیان کرده است.
وی افزود: اسلام در سرزمینی پایه تمدن را گذاشت که پیش از آن، هیچ پیشینه و اثری از فرهنگ، تمدن و تاریخ نداشت و مردم آن، بتها را می پرستیدند، دختران خویش را زنده به گور می کردند، امی و بی سواد بودند و با غارت و چپاول روزگار می گذراندند.
اسحاق مدنی خاطرنشان کرد: اسلام در مدتی کوتاه توانست از این قوم فاقد فرهنگ و تمدن و تاریخ، افرادی بسازد که فاتح دنیا شدند، بهترین حکومت را تشکیل دادند، ستارگانی بی نظیر به جهان علم و دانش عرضه کردند و نظم و تمدنی نو را برای بشریت پی ریختند.
وی گفت: تمدن نوین اسلامی موردنظر مقام معظم رهبری، در واقع، همان تمدنی است که پیامبر اکرم (ص) آن را پایه گذاری کرد و مسلمانان مدتها است از آن فاصله گرفته اند.
مولوی اسحاق مدنی با بیان اینکه تعداد مسلمانان در دنیا امروز بیش از همیشه و ثروت و قدرت نظامی آنان در تاریخ، بی نظیر است، در باره علت ضعف کنونی دنیای اسلام گفت: متاسفانه، ما امروز فریب دشمن مکار را خورده ایم و وحدت و تمسک به دین خدا، قرآن و سنت پیامبر را کنار گذاشته ایم.
وی ابراز امیدواری کرد با نهضت و حرکت جدیدی که برای پی ریزی تمدن نوین اسلامی آغاز شده، جهان اسلام با تکیه بر امکانات و قدرت خود به جایگاهی که شایسته آن است، برسد.
حجت الاسلام المسلمین هادی اکبری مدیر اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری نیز در این همایش اظهارداشت: برای ایجاد تمدن نوین اسلامی باید ابتدا از اخوت دینی شروع کنیم و حج، تجلی گاه آن است زیرا در آن، همه مسلمانان فارغ از هر رنگ، نژاد و مذهب گردهم می آیند و به عبادت و انجام مناسک می پردازند.
وی افزود: مردم ایران اعم از شیعه و سنی همواره حامی نظام جمهوری اسلامی و رهبری انقلاب و حافظ خون شهدا هستند و در امنیت، آرامش و برادروار با یکدیگر زندگی می کنند.
گروه سرود مولودی خوانی استان هرمزگان نیز در این مراسم، جمع خوانی «یار می گوید الله» را اجرا کرد و مورد تحسین جمعیت قرار گرفت.
همایش سراسری زائرین کاروانهای اهل سنت با حضور گسترده اعضای آنها در هتل «النخله» مکه مکرمه برگزار شد.
امسال بیش از 11 هزار زائر اهل سنت در قالب 76 کاروان از 12 استان کشور در حج تمتع شرکت کرده اند